Dossier – The Ride to Happiness by Tomorrowland

Dossier – The Ride to Happiness by Tomorrowland

Hoe leuk zou het zijn als er in je leven een manier bestond om op slag gelukkig te zijn? Hoeveel mensen zouden daar niet voor willen tekenen? Maar helaas, geluk is niet te koop, toch? “Wel, dat hangt er vanaf”, moet Steve Van den Kerkhof waarschijnlijk gedacht hebben. Als ik mensen nu eens laat betalen om dat veelbesproken geluk te kopen? En zo geschiedde het dat je vanaf de zomer van 2021 geluk kon kopen. € 41,50 betaal je ervoor, en het komt in de vorm van een entreeticket voor Plopsaland De Panne. Want daar staat Belgiës nieuwste pretparkpronkstuk te schitteren: The Ride to Happiness by Tomorrowland. Brakesection Magazine was op de perspremière aanwezig en kon samen met de overige pers en genodigden als eerste proeven van deze gelukzalige ervaring: een portret.

Toen op 21 december 2019 werd aangekondigd dat Plopsaland een Xtreme Spinning Coaster zou gaan bouwen in Plopsaland De Panne, vielen de meeste pretparkfans toch een beetje achterover. Van dit achtbaantype bestond er wereldwijd nog maar eentje: Time Traveler in Silver Dollar City, in Missouri (USA). Geopend in 2018 had deze baan van Mack Rides meteen zeer hoge ogen gegooid in de pretparkwereld. Zo ook bij Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsaland, die er speciaal voor naar het verre Branson vloog en laaiend enthousiast terugkwam. Hij besliste dan ook dat die attractie in zijn park moest komen, begon er meteen aan te werken en diende een vergunning in onder projectnaam Robospinner.

De Robospinner zou moeten openen in hetzelfde jaar als concurrent Walibi zijn megacoaster zou openen. Er is natuurlijk een nadeel als je als park al jaren op voorhand je grote investering aankondigt: zo was Kondaa al aangekondigd in 2017 en had de concurrentie tijd genoeg om daarmee aan de slag te gaan! Bobbejaanland kon zijn topattractie Fury zelfs al in 2019 openen en Bellewaerde opende op iets bescheidenere schaal Wakala in 2020 (uiteraard is die laatste van dezelfde pretparkgroep als Walibi). Zo komt het dus dat we anno 2021 in België kunnen genieten van niet één, maar twee nieuwe topachtbanen in ons kleine pretparkland: minder dan twee maanden na de opening van Kondaa is het de beurt aan The Ride to Happiness by Tomorrowland!

Van Time Traveler over Robospinner naar TRTHBT

Van Kondaa hadden we al lang mooie concept arts met een Afrikaans aandoend thema; bij Time Traveler kregen we een concept art van een soort Parijs’ metrostation te zien. Het was lang afwachten welk thema er zou worden gekozen, al had Plopsaland wel al getipt dat de nieuwe achtbaan niet naar een Studio 100-figuurtje zou worden gethematiseerd. Er was veel speculatie, maar de samenwerking waar het park op 15 januari 2021 mee uitpakte, had niemand voorzien. Monden vielen open toen bleek dat Van den Kerkhof een deal had gesloten met het wereldberoemde dancefestival Tomorrowland. Wat een briljante move! Lange attractienamen zijn al mode in de VS, met name bij Disney en Universal, maar voor België was een attractienaam als The Ride to Happiness by Tomorrowland toch wel ongezien…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2021. Klik hier om dit nummer te bestellen.