Dit was 2017 – Een eigenzinnig jaaroverzicht

Dit was 2017 – Een eigenzinnig jaaroverzicht

2017, het jaar van de grote aankondigingen

We kunnen onze terugblik eigenlijk meteen beginnen met een vooruitblik. Want in 2017 werden heel wat mooie aankondigingen gedaan. Toverland stelde Avalon voor, Phantasialand plaagt ons met het mysterieuze F.L.Y. en Walibi gooide grote ogen met een onverwacht vijfjarenplan.

Bert: Wat mij vooral is bijgebleven van dit jaar is het grote plan van Walibi.

André: Ik zou zeggen CDA in het algemeen, want behalve dat ze goed investeren, zie je ook dat ze hun parken op orde aan het brengen zijn: effecten die werken, dingen die normaal defect waren die nu draaien, operations die soepel lopen… Het lijkt dat ze daar eindelijk doorhebben hoe een park daadwerkelijk gerund moet worden.

Mario: Ja, Walibi… (lacht) Die hebben eigenlijk volledig pretparkland verrast, denk ik, door zo’n investering aan te kondigen.

Bert: Ik denk dat ze ook heel veel mensen hebben laten schrikken met wat ze daar gepresenteerd hebben.

Yelle: En ze hebben ook concullega’s hun ogen laten opentrekken. Vooral Plopsa; dat zijn normaal de grootste investeerders, en nu begint Walibi plots nog meer te investeren dan Plopsa al deed. Terwijl die meestal al jaarlijks of tweejaarlijks iets nieuws kunnen aanbieden. En ja, Bobbejaanland, volgens mij denken die van “shit”. (lacht)

André: Maar misschien dat het nu eindelijk ook daar eens een beetje op gang komt.

Yelle: Na Slagharen en Movie Park Germany zie ik dat wel in orde komen. Die zullen binnenkort ook wel iets krijgen.

Mario: Ik weet wel dat Walibi zelf heel enthousiast is over alles. Ik heb hen ook gezien op de persconferentie van de European Attractions Show. Die stonden eigenlijk te springen om hun presentatie te geven. En dan natuurlijk Alterface daarna met hun Erractic Ride; die stonden nog harder te springen.

Bert: Die lijken ook wel heel enthousiast over hun nieuwe plannen.

Yelle: Ja, Alterface is ook wel verrassend uit de hoek aan het komen, ze zijn heel veel nieuwe dingen tegelijk naar buiten aan het brengen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.