Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Interview: Steve Van den Kerkhof over Heidi The Ride

#3 (Augustus 2016)

Interview: Steve Van den Kerkhof over Heidi The Ride

Foto: Plopsa

Interview: Steve Van den Kerkhof over Heidi The Ride

Deze zomer wou Plopsaland De Panne met een houten exemplaar de achtbaanteller van het park op zes brengen. We hadden het hen zo hard gegund, maar een milieuvergunning, of althans het ontbreken daarvan, stak een stok tussen de wielen van de nieuwe woodie. De achtbaan zal daardoor pas bij de start van het nieuwe pretparkseizoen de poorten voor het eerst kunnen openen. Toch schoven we aan tafel bij Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof en hadden het over de gloednieuwe baan.

“Een houten achtbaan voor één van onze parken, dat zat al lang in het achterhoofd”, vat Steve aan. “Ik vermoed dat het tijdens een bezoek aan Parc Astérix was, zo’n twaalf jaar terug, dat ik voor het eerst dacht ‘een houten achtbaan, dat is iets speciaals’. De gedachte is toen door het hoofd blijven spoken en daardoor begin je ook automatisch meer op de houten achtbanen van andere parken te letten. Je komt opnieuw in Parc Astérix, je komt in Europa-Park, in Toverland… het plan bleef en werd concreter.”

Orlando

Op de bureaus van Plopsa ligt voor elk park van de groep een verlanglijstje klaar met mogelijke uitbreidingen voor de toekomst. Op het lijstje voor Plopsaland De Panne kwam jaren geleden dus een houten achtbaan terecht, wachtend tot het idee uitgewerkt zou worden tot een concreet plan. Toen de directeur in Orlando het kleine pretpark Fun Spot America bezocht, was hij onder de indruk van White Lightning, de houten achtbaan van Great Coasters International die er in 2013 opende. “Als je elk jaar naar Orlando moet voor beurzen, dan kom je wel eens in een park in de buurt, dus ook in Fun Spot America. White Lightning vond ik meteen een heel leuke achtbaan. We zijn ons plan voor een houten achtbaan toen wat aandachtiger gaan bekijken en hebben de knoop doorgehakt: dit wordt ons volgende project.”

Toch stond het niet meteen vast dat de woodie een kopie van White Lightning of zelfs een achtbaan van Great Coasters International zou worden. Bij het begin van het project werden ook andere bouwers overwogen. “Zo hebben we bijvoorbeeld met het Nederlandse Vekoma gesproken die samen met de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction spectaculaire houten achtbanen bouwt. Nu, enerzijds was het voor ons niet echt nodig om een houten achtbaan te hebben die over de kop ging en anderzijds waren we echt wel verkocht voor de baan van Great Coasters International uit Fun Spot. Toen bleek dat de korte levertermijn een probleem was voor Vekoma en RMC, zijn we vastberaden voor de GCI gegaan.”

Verbeteren

Hoewel Heidi The Ride sterk lijkt op White Lightning is het geen exacte kopie geworden. Het grootste verschil zit in het…

Het volledige artikel kan je lezen in Brakesection Magazine Augustus 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top