Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Wat wil jij lezen in 2017?

Brakesection Blog

Wat wil jij lezen in 2017?

De komende weken gaan we op zoek naar hoe jullie ideale pretparktijdschrift er uit ziet. Deze week polsen we naar jullie favoriete rubrieken.

Het begon allemaal met een gek idee in 2014, of misschien zelfs al in 2004. Toen publiceerde ik op de middelbare school al ‘Topnieuws’, zes aan elkaar geniete A4’tjes in zwart-wit die ik samen met een vriend schreef en verkocht aan vrienden en familie. De droom om een eigen tijdschrift uit te brengen heeft er altijd al wel ergens ingezeten.

Maar in 2014 werd het allemaal toch een beetje professioneler en concreter. Na jaren aan Brakesection en Pretparkkriebels gewerkt te hebben, toen toch wel gerespecteerde nieuwssites (nog voor het Looopings-tijdperk), had ik het even gehad met websites maken. Ik las toen al enkele jaren Duits- en Engelstalige pretparktijdschriften en het begon me te dagen dat er op dat moment geen Nederlandstalig tijdschrift was voor pretparkfans over de parken bij ons in de buurt.

“Moest ik er zelf eens één beginnen,” het schoot als een vaag idee door mijn hoofd, zoals dat wel vaker gebeurt. Maar ik voelde dat ik dat idee toch maar eens echt moest proberen uit te werken. Ik zocht veel informatie op, ging te rade bij mensen die er iets van kenden en voor ik het goed en wel besefte ging het eerste Brakesection Magazine op de post naar de eerste abonnees.

Het allereerste Brakesection Magazine.

Het allereerste Brakesection Magazine.

Ondertussen zijn we drie jaargangen verder en is Brakesection Magazine een tijdschrift waar ik best trots op ben. Waarom ‘best trots’ en niet ‘super trots’? Wel, daar zijn verschillende redenen voor. Aan de ene kant heb ik het gevoel dat we het goed doen, maar aan de andere kant denk ik dat we nog beter kunnen. Het ligt een beetje in mijn natuur, ik twijfel vaak aan wat ik doe en heb soms nood aan concrete feedback.

Daarom ga ik de komende weken samen met jullie in een reeks blogberichten op zoek naar hoe we het nog beter kunnen doen. Op basis van jullie reacties gaan we dan belangrijke knopen doorhakken voor jaargang 4, een jaargang die alle voorgaande moet en zal overtreffen.

Eén knoop hebben we intern al doorgehakt: het formaat van Brakesection Magazine. Het A5 formaat was schattig en vooral ook handig, maar daar stappen we volgend jaar van af. We hebben gekozen voor een professioneler formaat dat het midden houdt tussen A5 en A4 en ook het papier wordt een stuk steviger.

Deze week heb ik een andere, eerste vraag voor jullie. In de afgelopen jaren hebben we al heel wat rubrieken gehad. Interviews, reportages, reviews van nieuwe attracties, stukken geschiedenis, nieuwsoverzichten, minder bekende pretparken, hotels, restaurants… Persoonlijk vond ik ze allemaal interessant, anders zou ik ze nooit gepubliceerd hebben, maar wat vind jij nu juist boeiend om te lezen? Welke artikels lees je het eerst wanneer Brakesection Magazine op de mat valt?

Vink hieronder jouw favoriete rubrieken aan en klik op verzenden. Meer hoef je niet te doen! Volgende week stel ik jullie dan een nieuwe vraag. Begin februari deel ik de resultaten en gaan we er op onze eerste redactievergadering mee aan de slag. Zo wordt Brakesection Magazine in 2017 meer dan ooit jouw pretparktijdschrift “voor fans, door fans”.

Neem nu een abonnement op Brakesection Magazine voor 2017.
.

Lees meer
Deze artikels vind je misschien ook leuk:

Meer artikels uit Brakesection Blog

Winkelwagen

Populair:

To Top
Inline
Inline