Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Walibi Belgium anno 2023

#3 (Augustus 2017)

Walibi Belgium anno 2023

Concept: Walibi Belgium

Walibi Belgium anno 2023

De monden van de verzamelde pers vielen open toen Walibi Belgium op 22 juni 2017 een investeringsplan aankondigde waarbij over een periode van vijf jaar maar liefst honderd miljoen euro zou geïnvesteerd worden. Dat betekent niet alleen elk jaar nieuwe attracties, maar ook nieuwe themarestaurants, twee uitbreidingen van Aqualibi en grote thematische veranderingen. 

De grootste aankondiging sinds de oprichting van Walibi Belgium werd gehouden op een hoogte van vijftig meter boven het park. Daar hadden ze in Waver goede redenen voor: over vijf jaar zou maar liefst 75% van het park er anders moeten uitzien. Het zou dus de laatste keer worden dat we dit uitzicht kregen op het park. Stiekem bestaat het plan al enkele jaren. En de eerste stap werd met de komst van Pulsar in 2016 zichtbaar. 

PULSAR 

Begin 2015 werd een wereldprimeur aangekondigd in Walibi Belgium: een Mack Powersplash. Dat Pulsar niet zomaar de volgende shuttlecoaster van het park was, werd al snel duidelijk. Gigantische werken zorgden ervoor dat de centrale vijver in het park plaats bood aan de 45 meter hoge achtbaan. De skyline zou voorgoed veranderen. Pulsar kreeg ook een uitgebreid origineel thema mee, inclusief muziek door IMAscore.  

Inmiddels is deze eyecatcher zowat de populairste attractie van het park. Pulsar was eigenlijk al een deel van de grote plannen die Walibi voorzien heeft. Waarom werden die plannen dan niet meteen genoemd bij de aankondiging van die eerste attractie? “Als we dit plan twee jaar geleden hadden aangekondigd, dan had niemand ons geloofd. We moesten eerst iets bewijzen,” zegt Jeroen Renmans, community manager bij Walibi. Een logische redenering, de laatste grote investering vóór Pulsar was immers de geplaagde Vertigo in 2006. Maar Walibi Belgium lijkt nu opnieuw op de goede weg. De aangekondigde monsterinvestering is nu plots wél geloofwaardig. 

Elk jaar nieuwe attracties 

Het Waverse park laat er geen gras over groeien. Vanaf 2018 zal elk jaar een gloednieuwe attractie geopend worden. En de eerste attractie is niet de minste. Op de plaats van kinderachtbaan Coccinelle (die tijdelijk uit het park zal verdwijnen om later terug te keren op een andere locatie) verschijnt een achtbaan voor de hele familie. Op de concept arts is een Gerstlauer Bobsled Coaster te zien, een kruising tussen een wilde muis en een klassieke achtbaan. We vinden dit type vooral in

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Augstus 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top