Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Waarom zijn wij pretparkfans?

Brakesection Blog

Waarom zijn wij pretparkfans?

De voorbije weken heb ik het vooral over de inhoud van Brakesection Magazine gehad. Deze week wil ik graag eens terug gaan naar de basis. Waarom zijn wij eigenlijk pretparkfans?

Net zoals de meeste pretparken is Brakesection Magazine in winterstop. We gebruiken de tijd om de volgende jaargang te plannen en gaan samen met onze lezers op zoek naar antwoorden op enkele vragen.

De voorbije weken heb ik het vooral over de inhoud van Brakesection Magazine gehad. Ik vroeg jullie welke artikels jullie graag lezen en welke nieuwe attracties zeker aan bod moeten komen. Maar deze week wil ik graag eens terug gaan naar de basis. Waarom zijn wij eigenlijk pretparkfans?

Ik kan me maar vaag herinneren hoe ik pretparkfan geworden ben. De eerste attractie waarvan ik de bouw echt beleefd heb, was de Vliegende Hollander in de Efteling. Ik volgde het op een vaag Nederlands forum voor pretparkfans dat ondertussen al lang niet meer bestaat en waarvan de naam me helaas niet meer te binnen wil schieten. Maar het was dat forum dat een hele nieuwe wereld voor me liet open gaan: de wereld van de pretparkfans met hun clubs, fansites, nieuwssites en accounts op sociale media.

De passie voor pretparken was er al langer. Toen Six Flags abonnementen aanbood aan dumpingprijzen zat ik bijna elke woensdagmiddag na schooltijd wel in Bellewaerde of in het weekend in Six Flags Belgium. Ook De Meli stond heel vaak op de planning. Bobbejaanland, dat was iets te ver, maar die schade heb ik ondertussen al wel ingehaald.

Het was fantastisch om te ontdekken dat ook andere mensen zoveel van pretparken hielden. Dat ze dan ook nog eens foto’s van de bouw van nieuwe attracties of tripreports van verre parken deelden, dat maakte het helemaal af. Langzaam maar zeker rolde ik zo de community binnen, reisde steeds verder om nieuwe attracties te kunnen doen en deelde mijn ervaringen graag met andere fans.

Ik hou er van nieuwe dingen te ontdekken en om een dagje te kunnen ronddwalen in een wereld vol leuke verhalen en ervaringen. Eens lekker eten of overnachten in een leuk aangekleed hotel, dat maakt het helemaal af. Ik vind het ook heel erg leuk om die ervaringen dan achteraf te kunnen delen met andere fans. Daarom hou ik van pretparken en daarom noem ik me graag een pretparkfan.

Maar waarom ben jij eigenlijk pretparkfan? Waarom hou jij zoveel van pretparken?

Vink hieronder de redenen aan die bij jou passen en klik op verzenden. Meer hoef je niet te doen! Volgende week stel ik voor de laatste keer een nieuwe vraag. Begin februari deel ik de resultaten en gaan we er op onze eerste redactievergadering mee aan de slag. Zo wordt Brakesection Magazine in 2017 meer dan ooit jouw pretparktijdschrift “voor fans, door fans”.

Neem nu een abonnement op Brakesection Magazine voor 2017.
.

Lees meer
Deze artikels vind je misschien ook leuk:

Meer artikels uit Brakesection Blog

Winkelwagen

Populair:

To Top
Inline
Inline