Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen

#2 (Juni 2018)

Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Foto: Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen kan sinds kort rekenen op de aandacht van een nieuwe doelgroep: achtbaanliefhebbers. Eind maart opende namelijk Tweestryd, de unieke duellerende Family Boomerang van Vekoma. De naam van de attractie is Afrikaans voor ‘duel’. In deze dubbele achtbaan kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen om het bochtige parcours in de verlaten mijn zo snel mogelijk af te leggen. Wie wint, helpt mee om geld in het laatje te brengen voor een goed doel: een mijn met een missie!

Het stond in de sterren geschreven dat in Wildlands ooit een attractie als Tweestryd zou verschijnen. Bij de opening in 2016 maakte het park er geen geheim van dat een achtbaan als een reële uitbreidingsmogelijkheid werd beschouwd. Met al drie mechanische attracties in het aanbod, die perfect in een pretpark zouden passen, was dat ook niet verwonderlijk. Zo konden bezoekers reeds meevaren op Rimbula River, een boottocht van MACK Rides die zich bevindt in de grootste tropische kas van Europa. In de savannezone Serenga behoort een ritje op een safaritruck tot de mogelijkheden. En in het poolgebied Nortica staat de 4D-simulator Arctic 1, een samenwerking van Vekoma en Brogent Technologies (bekend van de flying theatres in Europa-Park en Ferrari Land).  

Die verandering van focus, naar een meer attractiegericht dierenpark, kwam er na de grote verhuis van Dierenpark Emmen. De oude locatie in het centrum was te klein geworden en daarom verhuisde het park volledig naar de Es, net buiten het centrum. Hier opende eerder al een tweede locatie van het Dierenpark, met daarin de overdekte speeltuin Yucatán (het huidige Animazia). Op 31 december 2015 was het over en uit voor het oude park en drie maanden later opende zijn opvolger: Wildlands. 

Tussen Wildlands en zijn illustere voorganger zijn zeker een aantal overeenkomsten te herkennen. Zo oogstte het oude Dierenpark Emmen, gesticht in 1935 als het Noorder Dierenpark, internationaal erkenning omwille van zijn savanne waar verschillende diersoorten samenleefden. Ook de vlindertuin was een bekende attractie in het oude park. Beide trekpleisters komen in het nieuwe park onder een andere vorm terug. Veel van de oude vooruitstrevende ideeën over dierenwelzijn leven ook verder in Wildlands.  

De verhuis van Dierenpark Emmen bracht echter ook een belangrijk verschil in aanpak met zich mee. Met de nieuwe…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #2 (Juni 2018)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top