Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

#5 (December 2016)

Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

Afbeelding: PortAventura/Ferrari Land

Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

Vorig jaar keken we in een top tien naar welke nieuwe achtbanen we het meeste uitkeken. Europa heeft er dit jaar heel wat pareltjes bijgekregen, van welke enkele met plaatsen in de top tien van veel fans zijn gaan lopen. 

Dit jaar zien we het breder. Er is meer in pretparken te beleven dan enkel de kick van een rollercoaster, en bovendien krijgt ons continent een heleboel fascinerende nieuwe attracties die niet op rails naar beneden rollen. De grootste parken proberen elkaar voor te blijven, terwijl kleinere parken achterstand proberen in te halen. Daarom overlopen wij de tien Europese pretparkuitbreidingen waar wij het meest naar uitkijken!

10. Gold Rush – Slagharen

Foto: Attractiepark Slagharen

We zijn nog steeds niet helemaal over de verwijdering van Thunder Loop heen, maar Slagharen biedt enigszins troost met het bouwen van een nieuwe achtbaan. Of Gold Rush – een Gerstlauer met meerdere lanceringen – ons de klassieke Schwarzkopf zal kunnen doen vergeten, betwijfelen we, maar we geven hem graag een kans. De achtbaan zal gebruik maken van hetzelfde principe als Pulsar en Sky Scream: je rijdt meerdere keren over hetzelfde lanceerstuk en gaat zo steeds een stukje sneller. Het parcours bevat enkele inversies en kruist de monorail. De topsnelheid zou op 90 km/u bedragen en geheel in de stijl van het park krijgt de baan een westernthema.

9. DrageKongen – Djurs Sommerland

Foto: Djurs Sommerland

Letterlijk vertaald ‘Drakenkoning’, is Drage Kongen een veelbelovende naam voor de nieuwste achtbaan van een van onze favoriete parken. Djurs Sommerland zit al zo’n tien jaar in een amper bij te houden expansiefase, die ons al eerder pareltjes als Piraten, Juvelen en Skatteøen bracht. Lange tijd waren er geruchten over een Wingcoaster van B&M in het Deense park, maar toen de kogel door de kerk was, bleek het om een familie-gerichte Inverted Coaster van Intamin te gaan. Niet getreurd: familiaal georiënteerd betekent nog niet slap. Drage Kongen zal een topsnelheid behalen van 85 km/u, een hoogte van 30 meter bereiken, en Djurs Sommerland kennende, zal de baan bovendien nog eens prachtig gethematiseerd worden.

8. Project V – Europa-Park

Foto: Europa-Park

Als het grootste en meest geliefde pretpark van Europa met iets nieuws uitpakt, krijgen ze daar meestal de nodige aandacht voor. Dat is echter bij Project V minder het geval (zelfs wij van Brakesection plaatsen deze mega-attractie niet eens in de top vijf!), maar dat betekent nog niet dat we niet benieuwd zijn. Voor deze attractie is zowel de busparking als een pension, parallel aan de mainstreet, verdwenen. Ook de monorail werd hiervoor verlegd. Zulke grote aanpassingen zijn enkel een voorbode voor de grootsheid van de nieuwigheid zelf, hopen we.

Project V wordt een flying theatre vergelijkbaar met Soarin’. Het zal het grootste in zijn soort in Europa worden met een capaciteit van 1400 personen per uur. In de attractie zal je begeleid worden door luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein, die je meenemen op een vlucht boven de mooiste plekjes in Europa. Het exterieur van de gigantische showzaal zal subtiel weggewerkt worden met Duitse geveltjes en torentjes. Ons gevoel zegt dat dit oftewel dé topper van het park kan worden, of een grote flop. We hopen uiteraard op het eerste, de tekeningen en het verhaal zijn alvast veelbelovend!

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine December 2016.
Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2016)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top