Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Top 10: Nieuwe attracties in 2018

#5 (December 2017)

Top 10: Nieuwe attracties in 2018

Foto: Pleasure Beach, Blackpool

Top 10: Nieuwe attracties in 2018

Wat een heerlijke tijd en plaats om te wonen als pretparkfanaticus – in het hartje van Europa, en in het midden van een expansiegolf die zich in bijna alle Europese pretparken manifesteert. Net als 2016 en 2017, wordt 2018 een jaar waar we naar kunnen uitkijken. Verspreid over heel het continent weten de parken precies hoe ze hun bezoekers moeten verwennen. Voor al degenen die door het bos de bomen niet meer kunnen zien, vatten we de meest indrukwekkende projecten van het komende jaar samen in een top tien.

Deze top tien bevat niet alle knappe projecten die normaal gezien volgend jaar met onze eigen ogen kunnen gaan bewonderen, maar ook onze selectie uit het flinke aanbod kaskrakers in een eigenzinnige volgorde!

10 – Eurosat 2.0 – Europa-Park

Foto: Europa-Park

De meeste parken zouden het na een project van het kaliber ‘Voletarium’ eventjes rustig aan doen, maar het grootste pretpark van Duitsland denkt daar anders over. 2017 was het jaar waarin enkele klassiekers – Old 99 en Universum der Energie – een hoognodige update kregen én het jaar waarin we afscheid namen van dé cult classic onder de attracties van het park: de indoorachtbaan Eurosat. De haast legendarische status die de achtbaan de laatste dertig jaar verworven heeft als ‘de moshpit onder de rollercoasters’ zorgde vreemd genoeg voor meer populariteit bij de fans, en de teleurstelling was ook groot toen bekend werd gemaakt dat de baan zoals we ze altijd kenden zal verdwijnen.

Maar er is ook goed nieuws: Eurosat komt terug als Eurosat 2.0, met een nauwelijks aangepast baanverloop, nieuw thema en dubbel laadstation waarvan er één voor VR gereserveerd zal zijn. Of ook de nieuwe versie van de coaster een legendarische status zal krijgen is nog maar de vraag, maar we zijn er alvast van overtuigd dat Universum der Energie een meer memorabele darkride zal worden.

9 – Wood Express – Parc Saint Paul

Foto: Parc Saint Paul

Misschien wel de meest onverwachte nieuwigheid in dit lijstje, maar zeker en vast welgekomen. De traditie vraagt dat als een coaster nog maar een beetje van hout is gemaakt, deze een plaatsje in onze jaarlijkse top tien verdient. Parc Saint Paul zet met Wood Express een grote stap van een bonte verzameling kermisattracties naar een goed uitgewerkt familiepark. Het meesterschap van de Gravity Group garandeert bijna dat de beperkte statistieken van deze houten coaster – net geen vijftien meter hoog, een topsnelheid van zo’n 62 kilometer per uur – een averechts effect zullen hebben op je verwachtingen. De enige reden waarom Wood Express niet hoger staat in de lijst, was omdat er gewoonweg zoveel interessante projecten zijn voor volgend jaar.

8 – Gerstlauer Bobsled – Walibi Belgium

Foto: Walibi Belgium

De officiële naam van deze nieuwe achtbaan is nog niet bekend, dus houden we het eventjes op de modelnaam dat we allemaal leerden liefhebben. De zogenaamde Bobsleds of Schlitten-achterbahnen zijn familiecoasters met een pittig karakter en heerlijke lay-outs vol airtimeheuvels, pittige wilde muis-bochtjes en onverwachte drops. Met Pulsar heeft Walibi al bewezen dat ze attracties ook stijlvol kunnen thematiseren: we verwachten wederom een coaster die niet alleen een plezier is om op te zitten, maar ook om naar te kijken!

Hierbij ook nog een eervolle vermelding naar Les Turbines d’Avion, een gelijkaardige coaster die volgend jaar moet openen in Jardin d’Acclimatation. Over deze achtbaan is minder bekend. We weten dat het gaat over hetzelfde type achtbaan als in Walibi, maar we gaan ervan uit dat we ook hier een toppertje mogen verwachten.

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine December 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top