Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Op stap met fans: Tiger & Turtle / Magic Mountain

#5 (December 2016)

Op stap met fans: Tiger & Turtle / Magic Mountain

Foto: Felix Montino | CC BY 2.0

Op stap met fans: Tiger & Turtle / Magic Mountain

Je kent het gevoel vast wel als achtbaanliefhebber: 9u45 ‘s ochtends, je komt in de buurt van je favoriete pretpark – liefst ruim vóór parkopening – en reikhalzend probeer je reeds een glimp van je favoriete achtbaan in het landschap op te vangen. Zo reed ik onlangs door het oude industrielandschap van Duisburg toen plots mijn aandacht getrokken werd door de merkwaardige contouren van een onbekende en mysterieuze achtbaan – met een looping nog wel! – bovenop een heuvel gelegen. Een loopingcoaster in Duitsland waarvan ik het bestaan niet kende, zo maar, in the middle of nowhere? 

Het bleek echter niet volledig wat het leek: op deze achtbaan rijden geen karretjes of treintjes! Het betreft hier namelijk geen echte achtbaan, maar wel een geweldig kunstwerk dat je mag beklimmen. Iedereen die al eens wou weten hoe het voelt om een achtbaantrein te zijn – of gewoon graag eens een zogenaamde trackwalk zou willen doen op een stalen achtbaan – heeft hier een unieke en gratis optie om dit eens te beleven!

Tiger & Turtle – Magic Mountain, want zo heet het grootste kunstwerk van Duitsland, is gesitueerd bovenop een oude heuvel van mijnafval (zinkerts, in dit geval), zoals er tientallen zijn in het Ruhrgebied. Vanaf het parkeerterrein aan de voet van de heuvel maak je een wandeling via een omhoog slingerend, gemakkelijk pad. Je kan ook gaan voor de snelle en directe aanpak: steil omhoog via een smal, avontuurlijk paadje door de struiken. In dat laatste geval moet je wel wat bramen en brandnetels voor lief nemen. Bovengekomen duikt het dan plots opnieuw voor je op: …

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine December 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2016)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top