Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Opinie – Pairi Daiza, een voorbeeld voor pretparken

#3 (Augustus 2018)

Opinie – Pairi Daiza, een voorbeeld voor pretparken

Foto: Bert Bael

Opinie – Pairi Daiza, een voorbeeld voor pretparken

Mei van dit jaar. Bij de Diamond Theme Park Awards valt Pairi Daiza in de prijzen als beste dierenpark van Europa. De waarde van de stemming, georganiseerd door Belgische fansites en duidelijk gericht op de Benelux, kan in twijfel getrokken worden. Hoeveel van de stemmers zouden immers al dierenparken buiten België en Nederland bezocht hebben? Toch is de eerste plaats voor het Henegouwse park verre van onterecht. Het toont minstens aan dat de zoo het in de geest van de meeste stemmers beter doet dan de andere talrijke dierenparken in de Lage Landen. Meer nog: niet enkel andere dierentuinen, maar ook een heel aantal pretparken in de buurt kunnen iets leren van Pairi Daiza.

In feite is Pairi Daiza een vrij jong park. Op 11 mei 1994 konden bezoekers voor het eerst onder de bekende toegangspoort doorlopen, en aankijken tegen de toren van de Abdij van Cambron. Toen heette het park nog gewoon Paradisio en was de roofvogeldemonstratie de belangrijkste publiekstrekker. Paradisio begon als een zeer gewoon dierenpark, dat eigenlijk maar weinig verschilde van de meeste andere zoos.  

Wie het park tien jaar geleden voor het laatst bezocht, herkent het vandaag nog nauwelijks. Pairi Daiza, zoals het sinds 2010 herdoopt werd, heeft niet stilgezeten. Behalve een grootschalige rebranding met slagzin ‘Un Jardin des Mondes’, heeft het park ook een ongeziene transformatie ondergaan. Zonder daarbij zichzelf te verliezen.  

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2018)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top