Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Op de werkvloer: Eddie de Clown

#4 (Oktober 2017)

Op de werkvloer: Eddie de Clown

Foto: Walibi Holland

Op de werkvloer: Eddie de Clown

Voor deze editie van ‘Op de werkvloer’ zitten we met een vreemde eend in de bijt. We hebben verschillende werknemers gehad die al lange tijd op dezelfde plek werkten. Het is echter een primeur dat we iemand interviewen die op de werkplek zelf geboren en getogen is. Nou ja, ‘geboren’… De beruchtste clown van Nederland schijnt nooit het product van een bevalling te zijn geweest.

Eddie… Kan je dat even toelichten?  
“I came in with a bang,” zeggen ze dan. Dr. Shock had een computer geproduceerd waarin ie de angst van de mensen kon opslaan om daarmee zijn overleden dochter tot leven te wekken. Dat ging helaas niet helemaal goed. “He created a monster,” zeggen ze dan. Maar de echte halloweenfans weten dat ik het niet altijd even nauw neem met mijn origine. We vertellen telkens precies waar we zin in hebben. Wat fans daar van vinden, hebben we eigenlijk een beetje schijt aan. 

Je draait ondertussen al verschillende seizoenen mee in Walibi. Is er een evolutie? 
Uiteraard merk ik een enorme evolutie! Het is mijn elfde seizoen dit jaar en wat ik vooral merk is dat de mensen zélf vinden dat het spannender en enger moet. Het is niet zozeer dat wij grover moeten worden, maar mensen vragen er gewoon om. Dit jaar hebben we met de Halloween Fright Nights een nieuw haunted house dat ‘Below’ heet. Wat volgens mij alle verwachtingen tart van wat mensen tot nu toe hebben gezien in Haunted Houses. Dus ik ben heel benieuwd hoeveel mensen dat overleven. (grinnikt)  

Nu je het daar toch over hebt: wat mogen mensen van dit halloweenseizoen verwachten?   

Zoals ik al zei hebben we dit jaar ‘Below’.  Dat is héél spannend en spectaculair. Ik durf zelfs te zeggen dat het uniek is in de wereld! Ik heb dat gisteren voor het eerst zelf mogen ervaren en het ziet er onwaarschijnlijk te gek uit. Het is échte horror. Daar alleen al moeten mensen voor komen. Daarnaast krijg ik met ‘Eddie’s Area’ dit jaar mijn eigen themazone. Het wordt mijn eigen speciale mix van decoratie en horror. Dus ik ben heel benieuwd wat jullie daarvan zullen vinden. 

Hoe ziet een doorsnee werkdag er voor jou uit? 
Het park gaat gewoon open om tien uur, maar vanaf 18u slaat de sfeer helemaal om. Dat kan je letterlijk voelen: de vrolijke deuntjes van overdag worden ingeruild voor halloweenmuziek,  rookmachines en lichten gaan aan… Halloween komt echt als een soort mist over het park heen. Dat is waar ik begin te opereren. Dan trek ik mijn mooie jasje aan en dan kijk ik wat er voor me komt. Het grappige is dat ik niet echt een vast patroon heb daarin. Natuurlijk als ik shows geef, zorg ik dat ik er op tijd ben. Maar ik doe eigenlijk waar ik zin in heb: ik loop rond, beledig hier en daar iemand en ik maak het vooral héél erg leuk voor mezelf.  

Is er een bepaald type bezoeker dat je er makkelijk kan doorsleuren? 
Kinderen. (produceert typische Eddie de Clown-lach) Ik verbaas me er wel soms over hoe jong kinderen al naar het evenement worden meegenomen. Maar verder is er geen touw aan vast te knopen wie er bang is. Er zijn grote mannen van dertig met zulke grote schouders en spierballen die bang voor je zijn, maar soms heb je meisjes van vijftien met vlechtjes en een brilletje op en die vinden het alleen maar grappig. Ik heb dus niet echt een specifieke doelgroep. Dat is denk ik ook waarom Walibi er voor kiest om…

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Oktober 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top