Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Onbekend? Onbemind! Potts Park

#4 (Oktober 2017)

Onbekend? Onbemind! Potts Park

Foto: Potts Park

Onbekend? Onbemind! Potts Park

Wie ‘Duitsland’ en ‘pretparken’ zegt, zegt Phantasialand, Europa-Park of Heide Park. Maar naast die en andere grote kleppers, hebben onze oosterburen ook een enorm aanbod aan kleinere, regionale parken. Potts Park, gelegen te Minden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is er daar één van. Het park valt vooral op door zijn vele attracties waarbij je zelf aan de slag moet gaan en is bij achtbaanfans vooral gekend vanwege de unieke Turbo-Drachen.

Potts Park opende in 1969 zijn poorten op de plek van een voormalige ijzerertsmijn. Oorspronkelijk draaide alles in dit park, geleid door de familie Pott, rond het thema ‘verkeer en transport’. Ook nu is daarvan nog veel in het park terug te vinden: zo kun je bijvoorbeeld een éénpersoonsduikboot uit de Tweede Wereldoorlog en een oud Frans vliegtuig bewonderen. In de loop der tijd zijn er meer klassieke pretparkattracties bijgekomen, maar nog steeds blijft het park erg eigenzinnig. De filosofie van het park bestaat uit drie pijlers: bijzondere momenten beleven samen met de hele familie, een focus op originaliteit in het park en een dagje uit waarbij iedereen, ook de volwassenen, iets kunnen leren. Dat laatste gebeurt vooral in Terra Phänomenalis, een hal vol met interactieve wetenschappelijke experimenten, waar het park graag mee uitpakt. 

Zelf aan de slag 

Wie binnenkomt in het park, wordt meteen opgewacht door parkmascotte Potzi, een das met speelse kleren aan. Niet alle attracties zijn vanaf de parkopening al in werking. Wel zijn de…

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Oktober 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top