Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Onbekend? Onbemind! Le Parc du Petit Prince

#5 (December 2017)

Onbekend? Onbemind! Le Parc du Petit Prince

Foto: Le Parc Du Petit Prince

Onbekend? Onbemind! Le Parc du Petit Prince

In Frankrijk zijn een aantal pretparken te vinden die in het teken staan van legendarische personages uit films of (strip)boeken. Mickey Mouse en vele andere figuren kom je tegen in Disneyland Paris, Asterix de Galliër heeft zijn eigen pretpark en binnenkort kun je ook in de wereld van Robbedoes duiken in het Zuid-Franse Parc Spirou. Ook de Kleine Prins, misschien wel het bekendste personage uit de Franstalige literatuur, heeft sinds kort een eigen attractiepark. Le Parc du Petit Prince in de Elzas wordt ‘Le premier parc aérien au monde’ genoemd: het eerste luchtvaartpark ter wereld. Dit jaar breidde het park zijn aanbod fors uit met een kleine achtbaan en een wildwaterbaan.

In 1943 verscheen ‘Le Petit Prince’ (‘De Kleine Prins’) voor het eerst. Dit boek werd geschreven door de Franse schrijver en luchtvaartpionier Antoine de Saint-Exupéry, die zelf ook de tekeningen verzorgde. Het werd het meest verkochte en vertaalde Franstalige boek aller tijden. Miljoenen lezers beleefden reeds de avonturen van de Kleine Prins die de lezer diverse levenslessen bijbrengt terwijl hij verschillende planeten bezoekt om uiteindelijk op de aarde uit te komen. Sinds 2014 kunnen de liefhebbers van dit inspirerende verhaal ook terecht in het hartje van de Elzas, in het Franse plaatsje Ungersheim, vlakbij de Duitse en Zwitserse grens. In Le Parc du Petit Prince wordt door middel van een aantal klassieke en minder klassieke pretparkattracties de wereld van de Kleine Prins tot leven gebracht.

Op de plek van Bioscope

Het park opende op de locatie van een ander voormalig park. Van 2006 tot 2012 was hier Bioscope gelegen, een park dat in het teken stond van milieubewustzijn. Het was eigendom van Compagnie des Alpes, de pretparkgroep die nu nog onder meer Bellewaerde, Parc Astérix en de meeste Walibi-parken bezit. Het park had een aantal attracties waarbij de bezoekers vooral zelf aan de slag moesten gaan. Zo was er een attractie waarbij je met een kanon ballen van een bepaalde kleur in de overeenkomstige afvalcontainer moest schieten of kon je echte ‘bio-detectives’ worden door bedreigde diersoorten terug te vinden aan de hand van sporen of geluiden.

Bioscope viel ook op door…

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine December 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top