Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

#5 (December 2016)

Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Foto: Cavallino Matto

Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Iedereen kent wel de pretparken die onze buurlanden herbergen, of het nu gaat om grote parken, kleine parken, of dierentuinen. Maar ook wat verder weg, in Italië, zijn er een paar parken te ontdekken. De grotere parken, zoals Gardaland, Movieland Park en Mirabilandia, zijn ook hier bekend, maar Italië heeft ook een aantal kleinere parken die evengoed mogen gezien worden. Cavallino Matto, gelegen in het zonnige Toscane, is zo’n parkje.

Bij Toscane denken we aan prachtige natuur, lekkere wijnen, prachtige stranden, mooie zonvakanties en het goede eten. Maar wist je dat hier ook een pretparkje ligt, tussen al dat groen? Tussen een weids vergezicht van pijnbomen en groen is Cavallino Matto gelegen. Naast hen is één van de mooiste stranden van Toscane te vinden en neem daar nog bij dat de zon hier bijna altijd schijnt: een dag in dit leuke park kan zeker niet stuk.

Geschiedenis

Cavallino Matto is eigenlijk begonnen als een gratis speeltuin, in 1967. Doorheen de jaren is er steeds meer bijgebouwd. Zo werd het aanbod aangevuld met spectaculaire attracties, shows, waterattracties, en meer. Vandaag is het park een mix van fun, actie en shows voor groot en klein.

Leuk weetje: de naam van het park betekent eigenlijk…

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine December 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top