Officiële opening van het nieuwe Walibi Belgium

Something is going on…

Meer dan 3 jaar lang werkte men binnen de Compagnie Des Alpes groep in het grootste geheim aan een volledige nieuwe stijl voor haar 4 Walibi parken. Aan het einde van het vorige seizoen verschenen in de parken grote, mysterieuze banners met daarop ‘Something is going on at Walibi’, met de link naar een website die ‘The Music Battle’ heette. Beetje bij beetje ontdekte men op de site 4 leden van een muziekgroep en hun lied. Na enkele weken werd duidelijk dat niets bij Walibi nog zou blijven zoals het vroeger was…

Het verhaal

De oude, fluffy Walibi is niet meer. Walibi is nu een beroemde popster die deel uitmaakt van een band: ‘W.A.B’ (Walibi’s Adventure Band). Zijn stoere tweelingsbroer ‘Squad’ creëerde echter ook een band, namelijk de veel ruigere ‘SkunX’. Beide groepen strijden om de harten van het publiek, maar er kan er maar één de beste zijn…

Walibi en Squad zijn niet de enige nieuwe figuren. De band ‘W.A.B.’ bestaat, naast Walibi, ook nog uit Fibi, de wonderschone waternimf, Haaz, een geslepen luipaard, en Zenko, de lieve maar niet zo slimme gorilla. Squad wordt bij ‘The Skunx’ dan weer aangevuld door Motiv, een gemene ekster, en Loco, een stoere stier. Al deze figuren zijn op vele manieren in het park terug te vinden.

Nieuwigheden 2011

> De 4D-film ‘Rokken Roll’

Om de leefwereld van de nieuwe figuren aan het grote publiek te laten zien, koos men er voor om de eeuwenoude ‘Sponge Bob’-4D film te vervangen door een eigen productie waarin Walibi en zijn vroenden de hoofdrol spelen. Het hele gebouw werd onder handen genomen en eenmaal binnen waant men zich dan ook in club ‘Psyke’, waar de film zich afspeelt.

Op weg naar hun eerste concert in de Psyke belandt W.A.B. in een donkere grot in de mysterieuze onderwereld van Shimmeria. Daar wekt Haaz zonder het te beseffen het angstaanjagende ‘Rokken’, een reuzenrots. Zullen ze uit de klauwen van het monster kunnen ontsnappen? Raken ze op tijd op hun eerste concert? Dit spannende verhaal werd geschreven door Rémi Chapotot, die tevens de film regiseerde.
De 4D film is van bijzonder hoge kwaliteit. Zowel qua verhaal, als qua effecten, als qua scherpte. Men springt verstandig om met de 4D effecten: ze zijn er om het verhaal te versterken, maar er zijn geen effecten om de effecten (oké, behalve die ene zeepbel dan, maar dat was gewoon grappig). Een uitstekende, negen minuten durende, 4D film dus!

.> The Music Battle Show

In de ‘Fabulous Arena’ vinden we het paradepaardje van de omvorming dit jaar: de grootste show die ooit in Walibi Belgium te vinden was. De show werd geregisseerd door Dick van den Heuvel, één van de grootste namen op dit vlak in pretparkland, die werd bijgestaan door een technisch team van 25 personen en 11 acteurs. De show is een totaalspektakel van live-performances, licht, projecties, muziek en zelfs gigantische decorstukken die vanuit het publiek komen.  Het team dat de show tot stand bracht bestaat uit Canadezen, Duitsers, Fransen, Nederlanders en Belgen.

Het verhaal gaat zo: Vita Drakovitz presenteert een Music Battle waarbij ‘W.A.B.’ het zal opnemen tegen ‘The Skunx’, die eerst aan bod komen. Er loopt echter iets mis, maar Squad wil koste wat het kost winnen dus beslist hij om W.A.B. te saboteren: hij steelt hun instrumenten. Wanneer hij die wil voeren aan een reusachtige inktvis ‘Octi’ (die gruwelt van muziek), valt Fibi, die de gitaren wou redden, in het water. De resterende bandleden van W.A.B. gaan naar haar op zoek en komen er achter dat ‘Octi’ niet gruwelt van muziek, maar wel van de muziek van ‘The Skunx’. Wanneer zij samen met het publiek een lied brengen laat hij haar vrij en kan de WAB alsnog gaan deelnemen aan de Music Battle.

> Merchandising

Met de komst van de nieuwe stijl en figuren moest het volledige gamma van de merchandising herzien worden. Walibi koos voor moderne en eigentijdse producten die zowel voor de ‘tweens’ als voor volwassenen interessant zijn. In het nieuwe aanbod zijn onder andere T-shirts, petten, allerlei kleding, tassen, juwelen, zakken, schoolartikelen en heel veel knuffels. Meer dan 300 nieuwe artikelen werden gecreëerd in 7 gamma’s: ‘Pop Happy’, voor heel het gezin, ‘Super Déformé’, gebaseerd op de Japanse manga tekenstijl waarbij het hoofd groter is dan het lichaam, ‘Fibi Girly’, voor meisjes, ‘Beach Boys’, een sportief thema, ‘Dark Rock’, een rock&roll thema, ‘Key Item’, spullen voor iedereen, en ten slotte het gamma ‘Logo’.

Ook de winkels van Walibi werden grondig vernieuwd. Zo werd de winkel aan het toegangsplein omgebouwd tot de ‘WAB shop’, een op muziek geïnspireerde winkel. Zo worden de producten voorgesteld in flightcases, op grote make-up walls,… Blikvangers zijn de kassa’s in de vorm van de W van Walibi. De winkel bij de 4D cinema werd, zoals de rest van het gebouw, gedecoreerd als de club Psyke. Hier werden de displays gemaakt in de vorm van drums en dranghekken en kreeg de kassa de vorm van een grote versterker.

> Een opgeknapt park

Net zoals de voorgaande jaren heeft Walibi er een punt van gemaakt om een proper, fris park te presenteren aan de bezoekers. Zo waren vele gebouwen en attracties van een laagje verf voorzien en was bvb. het hele kindergedeelte hergethematiseerd naar de nieuwe figuren met mooie beeldjes en frisse kleuren.

De Opening

Nadat op twee grote schermen de clips van ‘W.A.B.’ en ‘The Skunx’ getoond werden, kwamen de twee kangoeroes aangereden in chique limousines. Squad had zelfs de eer om aan te komen in een grote, lange witte Hummer. Nadat ze hun liedjes live brachten, openden ze het park door een lint door te knippen en onthulden ze het nieuwe standbeeld van Walibi…

Alle foto’s