Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Nieuw pretpark – Parc Spirou

#4 (Oktober 2018)

Nieuw pretpark – Parc Spirou

Foto: Parc Spirou

Nieuw pretpark – Parc Spirou

Wie dit najaar wil ontsnappen aan de herfstkoude, moet het in zuidelijkere regionen zoeken. In de Provence, bijvoorbeeld. Terwijl in de Benelux de dagen steeds guurder worden, blijft het in Zuid-Frankrijk nog warm genoeg om te genieten van een duik in een openluchtzwembad. Maar als je dan toch die meer dan duizend kilometer naar het zuiden aflegt, waarom dan niet meteen een pretpark meepikken? Grote parken zijn eerder dun gezaaid in de Provence. Maar sinds deze zomer probeert een gloednieuw park het gat in de markt te vullen. Parc Spirou is de naam en het staat volledig in het teken van de bekende stripfiguurtjes die in het Nederlands beter bekend zijn als Robbedoes en Kwabbernoot, Guust Flater, Marsupilami en Lucky Luke. Ook wij zetten op een hete najaarsdag in september onze eerste stappen in de wereld van de kleurrijke striphelden. Hoeba hoeba!

Monteux is een kleine stad, die het qua toerisme vooral moet hebben van de middeleeuwse geschiedenis die hier sporen achterliet. Bovendien moet het de toeristische markt delen met Avignon, dat slechts vijftien kilometer verderop ligt. In België en Nederland geniet Monteux dus maar weinig faam. Al zou daar binnen enkele jaren misschien wel verandering in kunnen komen. Het ambitieuze Parc Spirou is immers gevestigd aan de rand van deze stad.  

Wie het park vanaf de snelweg nadert, let in de eerste plaats op de gigantische glijbanen die in het vlakke landschap opdoemen. Die glijbanen behoren niet tot Parc Spirou, maar wel tot Wave Island, dat vlak naast het nieuwe pretpark gelegen is. Het park van Robbedoes kreeg namelijk een plekje op een groot, open gebied, dat klaarblijkelijk vooral moet dienen om in de toekomst nog meer entertainment te huisvesten. Op dit moment bestaat de plaats vooral uit braakliggend terrein en enkele nieuw aangelegde straten en rondpunten, die qua structuur eerder doen denken aan een industrieterrein.  

Op een paar wegwijzers na, duurt het wel even voor de eerste tekenen van een pretpark opduiken. Van buiten het park zijn vooral enkele gekleurde hangars te zien, die een paar attracties en faciliteiten van het park bevatten. Gelukkig doemt na enkele bochten ook een knalrode achtbaan op. De auto – op dit moment het enige vervoersmiddel waarmee we makkelijk bij het park komen – parkeren we op de ruime gemeenschappelijke betaalparking op zo’n honderd meter van de parkingang. Met een prijs van €1,20 per uur en €6 per dag, valt de kost bovendien wel mee. 

In kinderschoenen 

Druk is het overigens niet op de parking, noch op de weg naar het park toe. Net als het park zelf, moet ook de bezoekersstroom nog wat groeien. Parc Spirou opende pas op 16 juni de deuren voor het publiek en er schijnt nog iets te weinig naamsbekendheid te zijn om de grote massa naar het park te lokken.  

Eigenlijk had het park al eerder moeten openen, namelijk in de lente van 2015. Meerdere keren werd de opening uitgesteld, tot de bouw uiteindelijk op 3 juli 2017 eindelijk van start ging. In iets minder dan een jaar werd op een kale vlakte een pretpark uit de grond gestampt, met drie achtbanen, darkrides, restaurants, winkeltjes en ander vermaak. Dat alles in de stijl van de stripverhalen. Er moesten heel wat obstakels overwonnen worden op die korte tijd. Toch bleef…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Oktober 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2018)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top