Inhuldiging nieuwe ‘Salto Angel’ @ Océade

De ‘Salto Angel’

Twintig jaar lang konden waaghalzen een ‘engelensprong’ maken in de ‘Salto Angel’, twee steile glijbanen van 13 meter hoog.  Maar na twintig jaar werd het tijd om deze banen te vervangen. Océade koos ervoor om een compleet nieuwe glijbaan te installeren. De baan is minder steil als zijn voorhanger, waardoor ze meer gericht is op families, en heeft vier pistes in plaats van twee, wat een verdubbeling van de capaciteit betekent.

Grand opening

Na een speech van Thierry Meeùs, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van Océade, werd de baan officieel geopend door 4 vertegenwoordigers van 4 vrijwilligersverenigingen uit Brussel, België en Europa. ‘Het Punt’, die instaat voor vorming en publicaties voor vrijwilligers, ‘Club de Jeunesse’, een vereniging die activiteiten voor jongeren organiseert in de Brusselse Marollenwijk, ‘A place to live’, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare moeders en kinderen, en ‘ALIS’, een vereniging die patiënten met het Locked-In syndroom ondersteund. 2011 is immers het jaar van de vrijwilliger, en na het succesvolle 2010 wou het park graag iets terugdoen voor de gemeenschap. Nadat het nodige vuurwerk in de lucht werd gejaagd werd, vergezeld met honderden ballonnen in de kleuren van de 4 banen, gleden de 4 vrijwilligers naar beneden waar ze een cheque van 1000 euro  kregen en mochten overhandigen aan de stichters en/of verantwoordelijken van de verenigingen.

Glijbaanplezier

Met de opening van deze glijbaan verstevigt Océade zijn naam als de nummer 1 van België wat glijbanen betreft, zowel in aantal als in verscheidenheid. Met zijn vier pistes brengt de nieuwe ‘Salto Angel’ het totaal op 14. Een mooie aanvulling op het uitgebreide aanbod met speciale banen zoals onder andere de ‘Anaconda’, een extreem brede boa waarin men met banden voor 3 personen kan afdalen, de ‘Ouragan’, de snelste glijbaan van België mèt tijdsregistratie, en de twee ‘Bala de Canon’ banen waarbij je uit de buizen wordt geprojecteerd op anderhalve meter boven het wateroppervlak.

Exit Océade?

Hoewel we investeringen alleen maar kunnen toejuichen, lijkt het toch een vreemde keuze voor een park dat de dood voor ogen heeft. Eind 2013 loopt het huurcontract voor ‘Bruparc’, het domein waar onderander Océade en Mini-Europe te vinden zijn, namelijk af. Brussel heeft echter niet echt de intentie om het te verlengen omdat er plannen zijn om op die locatie een winkelcentrum te bouwen. Vreemd, want Océade en Mini-Europe zijn beiden in de top 3 van grootste toeristische attracties in Brussel terug te vinden, naast het Atomium. Thierry Meeùs bevestigde deze plannen, maar gaf ook te kennen dat nog niks vast staat en dat hij spoedig meer informatie verwacht.

Video

Alle foto’s