Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Het verhaal achter: Thor’s Hammer (Tusenfryd)

#3 (Augustus 2017)

Het verhaal achter: Thor’s Hammer (Tusenfryd)

Foto: Tusenfryd

Het verhaal achter: Thor’s Hammer (Tusenfryd)

In 2013 opende Tusenfryd (nabij Oslo in Noorwegen) een nieuwe darkride. Die kreeg veel aandacht doordat er een enorm hoog niveau aan afwerking zichtbaar was, maar ook omdat de attractie zich in een natuurlijke grot bevond. Bij een daadwerkelijk bezoek bleek de attractie bij de groep wat minder in de smaak te vallen. Vooral omdat niemand de Noorse taal machtig is en het verhaal dus niet begreep.

Het verhaal achter Thor’s Hammer speelt zich af vlak voor Ragnarok, een bekende strijd uit de Noorse mythologie. Volgens de legendes is dit de strijd waarin zowel Thor, als zijn halfbroer Loki gedood worden.

In het begin van de rit bevinden we ons in een wapenzaal van Valhalla waar de goden zich voorbereiden op de slag van Ragnarok. Heimdall haalt zijn helm, Odin zijn speer, Sutr zijn brandend zwaard. Ten slotte zien we Thor die zijn hamer, Mjölnir, komt ophalen. Op het laatste moment wordt echter zichtbaar dat het niet Thor is, maar zijn halfbroer Loki, vermomd als Thor, die de hamer komt ophalen. Loki en zijn kinderen kunnen namelijk van gedaante veranderen. Loki gebruikt deze krachten vooral voor het kwaad, of simpelweg om andere goden te pesten en streken uit te halen.

Uiteraard kan Thor er niet mee lachen dat Loki zijn Mjölnir gestolen heeft en hij roept onze hulp in om de hamer terug te halen. Op onze tocht komen we meermaals Loki en zijn kinderen tegen die diverse gestalten aannemen, waaronder die van Fenris Wolf, De Midgard-Slang, verschillende draken en andere enge wezens. Hij wil duidelijk de hamer niet teruggeven.

Het verhaal eindigt met een grootse showdown waarbij een vlucht wordt gesimuleerd voor een 180-graden scherm. Mjölnir wordt gered en de crew van helpers wordt door Thor persoonlijk bedankt voor het terugvinden van zijn hamer, alvorens hij naar de slag van Ragnarok vertrekt.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top