Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

#2 (Juni 2017)

Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

Foto: Efteling

Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

Het zal ondertussen wel al geen verrassing meer zijn… de Efteling blaast dit jaar 65 kaarsjes uit! Reikhalzend kijken we uit naar de opening van Symbolica, het grote verjaardagscadeau, maar dat is niet het enige pakje dat de Efteling dit jaar in petto heeft. Op de verjaardag zelf, 31 mei, opent nog een andere grote nieuwigheid: Vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Deze derde verblijfsaccommodatie moet meehelpen aan de doelstelling om tegen 2020 jaarlijks vijf miljoen bezoekers over de vloer te krijgen. De Efteling zou de Efteling niet zijn moest het bungalowpark met hotel zich niet stevig onderscheiden van gelijkaardige projecten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land wordt een immersie in de natuurlijke omgeving van het Loonsche Land, een mooi gerestaureerd natuurgebied naast het pretpark.

De Efteling is in nauw overleg met natuurorganisaties in 2011 gestart met het herstel van Het Loonsche Land, een 60 hectare groot natuurgebied, grenzend aan het attractiepark en vakantiepark Efteling Bosrijk. Het park heeft getracht om dit historische landschap zoveel mogelijk terug te brengen naar de situatie van rond 1850, met een zachte, moderne toets.

Het Loonsche Land moet opnieuw een veelzijdig, openbaar toegankelijk natuurgebied worden met wandel- en fietspaden, dat aansluit op de omringende natuurgebieden van de Provincie Noord-Brabant. Op die manier kan je naar het pretpark komen en op een steenworp genieten van een mooi stukje authentieke natuur om even tot rust te komen.

Aan de rand van dit gebied opent eind mei Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Verscholen in het groen liggen sinds kort 65 Heidehutten, Boshutten en Duinhutten waar je met zes tot twaalf personen zal kunnen verblijven. Daarnaast opent er het gloednieuwe Loonsche Land Hotel, goed voor 75 kamers, en de daarbij horende Boomzichten, Waterzichten en Duinzichten, 20 bijzondere themakamers buiten het hotel. Hier kunnen telkens, vier tot zes personen samen overnachten.

Het hotel kreeg een robuuste en natuurlijke uitstraling en wordt gesierd door gigantische geweien, waarvan die op het dak zelfs meer dan 700 kilogram wegen. “Deze grote geweien vormen een duidelijk herkenbare landmark dat de natuur nog eens benadrukt,” vertelt Peter Koppelmans ons. Peter was als ontwerpcoördinator voor het Loonsche Land bij de afdeling Design & Development van de Efteling heel nauw betrokken bij het project. We spraken met hem over de ontwikkeling en de bouw van het nieuwe vakantiepark.

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Juni 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #2 (Juni 2017)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top