Grand Opening Vicky The Ride

Jarenlang was ‘de Coaster’ de enige achtbaan van het park, maar daar kwam vandaag verandering in. Vijf maanden na de eerst funderingswerken opende het park zijn tweede achtbaan: ‘Vicky The Ride’, een sensationele spinning-coaster van Gerstlauer.

Vergunningsperikelen

Eind april 2010 kondigde Steve Van den Kerkhof, de algemeen directeur van Plopsa, in een interview aan dat het park in 2011 een spinning coaster zou openen. Na deze eerste aankondiging bleef het opvallend stil rond de komst van de achtbaan, waardoor fans, mede doordat Bobbejaanland bekend gemaakt had ook een spinning te willen bouwen, gingen vermoeden dat het plan van tafel was geveegd.

Op de Plopsafanday in september 2010, georganiseerd door de Plopsafansite, wist Steve Van den Kerkhof echter te vertellen dat de plannen er nog steeds waren: het probleem zat hem echter bij de vergunning. Net zoals bij de komst van de ‘Mega Mindy Flyer’ ondervond het park veel moeilijkheden om de bouwvergunning voor de baan te verkrijgen van het stadbestuur van Stavelot. De contacten met de bouwers werden dan ook tijdelijk op ‘on-hold’ gezet, tot er zekerheid was omtrent die vergunning.

Gelukkig verkreeg het park begin oktober 2010 de nodige toestemmingen en werden de betrokken partijen weer samengeroepen. Het zou niet lang meer duren voor de grondwerkzaamheden in de Amblèvevallei van start zouden gaan… Om het heuglijke nieuws met de fans te delen, plaatste Plopsa de eerste concept tekeningen op hun Facebookpagina.

De bouw van Vicky The Ride

Bij de eerste achtbanen wordt eerst de baan zelf in elkaar gepuzzeld en pas daarna begint men met het decoreren van de baan. Bij Vicky The Ride gebeurde net het tegenovergestelde: toen men begon met de opbouw van de eigenlijke achtbaan was het station al bijna volledig afgewerkt. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat de mannen van Gerstlauer nog druk bezig waren met de bouw van ‘Van Helsing’s Factory’ in Movie Park Germany.

De opbouw van de achtbaan zelf ging razendsnel. Op 9 mei werden de eerste delen in elkaar gezet en een klein maandje later was men al bezig met de eerste testritten! Vicky The Ride is 400 meter lang en 17 meter hoog. Er staan 4 wagentjes op de baan die een maximale snelheid van 55 km/u kunnen halen.

De ‘Grand Opening’

Na 5 maanden bouwen was het dan eindelijk zover: met een feestelijke opening gooide Plopsa de ingangspoort van Vicky The Ride open. Niemand minder dan Steve Van den Kerkhof, le Lutin Plop, de burgemeester van Stavelot, Piet de Koninck, Jean-Luc Bertrand en, hoe kan het ook anders, Wickie de Viking kregen de eer en het genoegen om de baan plechtig te openen.

‘s morgens, bij hun aankomst in het park, werden pers en genodigden opgewacht door Wickie himself. Hij leidde hen binnen in restaurant ‘La Cascade’ dat voor de gelegenheid vol hing met vlaggen & ballonnen met zijn afbeelding op. Terwijl het buiten pijpenstelen regende, kon men binnen genieten van een fantastische Scandinavische brunch en een heerlijk dessertbuffet.

Tegen de middag werd het tijd om de baan dan officieel te gaan openen. Na een speech van Steve Van den Kerkhof met vele dankwoordjes, kreeg de burgemeester van Stavelot de eer om het lint door te knippen, waarna ze allen samen het eerste ritje op de baan maakten… De reactie van Lutin Plop sprak boekdelen toen hun wagentje het station weer binnenreed: “C’est SUPER! Formi!”

Video

Foto’s