Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Ghostbusters 5D – The Ultimate Ghost Hunt

#4 (Oktober 2017)

Ghostbusters 5D – The Ultimate Ghost Hunt

Foto: Heide Park

Ghostbusters 5D – The Ultimate Ghost Hunt

Heide Park Resort heeft sinds dit jaar zijn eerste echte darkride! De spookachtige franchise van Ghostbusters is in het park neergedaald in het gebouw van de voormalige ‘Hallo Spencer Show’. In deze nieuwe interactieve darkride nemen bezoekers vanaf zes jaar plaats in de wereld van de geesten en moeten ze zoveel mogelijk van de wezens uit de weg ruimen. De investering voor de meest geavanceerde attractie van het park bedraagt een goeie 7,2 miljoen euro.

“Who you gonna call? Ghostbusters!”

De intellectual property (IP) dateert al van 1984 toen de eerste Ghostbustersfilm in de zalen kwam. Drie paranormale experts zetten een service op in New York om het abnormale te verdrijven. De film was een hit en werd een echte klassieker. In 1989 verscheen een tweede film, maar die was beduidend minder succesvol. Vorig jaar werd de franchise weer uit de archieven gehaald voor een remake. Ook die was niet het succes waarop men gehoopt had. Desondanks koos Heide Park begrijpelijk voor de samenwerking met Sony Pictures, want het filmconcept blijft tijdloos. Hiermee kiest Merlin Entertainment dus opnieuw voor een attractie gelinkt aan een IP zoals eerder het ‘How to Train Your Dragon’-thema deel in Heide Park zelf, ‘Kungfu Panda’ in Gardaland, ‘Angry Birds’ in Thorpe Park en ‘Cbeebies’ in Alton Towers.

De briefing van je missie

De wachtrij begint met een outdoor-gedeelte waar je meteen in de sfeer komt dankzij de muziek van IMAscore. Zij maakten namelijk een soundtrack voor de attractie, gebaseerd op de originele muziek van de film door Ivan Reitman. Wat thematisering betreft werd gewerkt met…

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Oktober 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top