Home » Andere dagattracties » Océade » Blog
7
Feb
2012

Feestelijke opening van de nieuwe glijbanen ‘Barracuda’ en ‘Cameleon’ in Océade

Op 7 februari 2012 opende waterpark Océade twee nieuwe glijbanen: de ‘Cameleon’, een interactieve baan, en de ‘Barracuda’, de langste duoglijbaan van België.

Tags: , ,

Bouw

In een kleine twee maanden tijd onderging het glij-aanbod van Océade een ware metamorfose. Twee oude glijbanen, de ‘Cyclone’ en de ‘Bounty Raft’, werden verwijderd en werden vervangen door twee volledig nieuwe glijbanen…

Tweede leven voor ‘Cyclone’ en ‘Bounty Raft’

Omdat Océade de twee verwijderde achtbanen een tweede leven wilde geven, lanceerde het park eind 2011 een oproep. Iedereen die dat wou, kon een creatief voorstel indienen om een deel van de oude glijbanen een nieuwe bestemming te geven. Meer dan honderd voorstellen uit alle hoeken van het land werden naar het waterpark verzonden. Uiteindelijk koos het park een achttal projecten uit die dan ook daadwerkelijk een stuk glijbaan kregen. Er werden oa. snoezelbedden, stoelen, hindernissen voor de X’treme Run in Beloeil, een gedenkteken, een tunnel voor de duikschool, een strandbar, een snurkhemel en een huisdierenhotel van gemaakt.

Naast de nodige stukken glijbaan kregen de “winnaars” ook nog een prijs, gaande van een abonnement voor één jaar, 10 beurtenkaarten en een bezoek voor de hele klas.

Twee nieuwe glijbanen


De komst van de twee nieuwe glijbanen brengt het aantal glijbanen in het park op een totaal van veertien. De blauw-gele ‘Cameleon‘ is een lange, interactieve glijbaan van 140 meter lang en daarmee uniek in België. Alvorens de afdaling te starten, kan de bezoeker een kleurenthema (met flitsende namen als Pink Sparkle, Blue Run, Green Halloween,…) kiezen die aan de hand van LED-verlichting de sfeer van de weg naar beneden bepaalt. De groene ‘Barracuda‘ (met doorzichtige stukken) is dan weer de langste duoglijbaan van het land. Twee totaal verschillende belevenissen, uniek voor België.

De feestelijke inhuldiging

Al van bij het onthaal werden de gasten feestelijk verwelkomd door de mascotte van het park voor een obligate foto en met een heerlijke cocktail. Na wat lekkere hapjes was het tijd voor een emotionele presentatie door Thierry Meeùs, de gedelegeerd bestuurder van het park. Naast de voorstelling van de nieuwe glijbanen werd de minder rooskleurige toekomst van Océade en Mini-Europe aangehaald. Tot zijn grote verbazing kreeg Meeùs een heel groot applaus van het aanwezig publiek, waaronder Sylvie Stevanovic (directrice van Aqualibi), Dominique Fallon (mede-oprichter Walibi), Steven Putzeys (operations manager Walibi Belgium), Jean-Christophe Parent (algemeen directeur Walibi Belgium),… wat hem duidelijk erg raakte. Daarna werden de prijzen plechtig uitgereikt aan de creatievelingen die de oude glijbaan een tweede leven gegeven hadden.

De officiële inhuldiging van de glijbanen gebeurde door het feestelijk “inglijden” van de banen, waarbij ze als een kanonkogel door de logo’s van de banen knalden. Bij de inhuldiging van de ‘Cameleon’ liep het echter wat mis. De mensen die beneden aankwamen, hadden de kleur gekregen van het kleurenschema dat ze gekozen hadden… Hilariteit alom.

Tenslotte kregen de gasten zelf de kans om de nieuwe glijbanen, en de rest van het zwembad, uit te testen. Wie liever droog bleef, kon terecht in de bar voor een avond vol hapjes en drankjes.

Foto’s