Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Drie keer over de kop in de eerste RMC van Europa: Wildfire in Kolmården

#3 (Augustus 2016)

Drie keer over de kop in de eerste RMC van Europa: Wildfire in Kolmården

Foto: Vekoma/Kolmården

Drie keer over de kop in de eerste RMC van Europa: Wildfire in Kolmården

Kolmården heeft deze zomer een spectaculaire houten achtbaan in huis gehaald, misschien wel de spectaculairste van heel Europa! Wildfire is namelijk de eerste Europese woodie die over de kop gaat, drie keer zelfs. Als een park zoiets spectaculairs bouwt, moet je als pretparkfan natuurlijk eens een bezoekje brengen. Wij trokken samen met de Rollercoaster Friends richting Zweden om dit beest uit te testen.

Wildfire is helemaal achterin het park gebouwd. Coasterliefhebbers hebben een lange, mooie wandeling voor de boeg langs de bergachtige paden die het park rijk is. Pas wanneer je de laatste heuvel bereikt hebt, doemt de woodie op tussen de bomen. Wildfire is wondermooi ingebouwd in het landschap: de baan is gebouwd tegen een bergflank en maakt prima gebruik van het terrein, kronkelend tussen de bomen en rotswanden.

De bouw van Wildfire liep niet van een leien dakje. Niet enkel het uitdagende landschap zorgde voor de nodige moeilijkheden; door problemen met de bouwvergunning kon de constructie van de baan pas veel later dan gepland van start gaan en door een staking van de Zweedse kraanbestuurders liep de planning nog meer vertraging op. RMC werkte in de laatste weken dag en nacht om de geplande openingsdatum van 18 juni te halen. Hoewel de baan, de theming en de testritten voltooid waren, mocht het niet baten: slechts luttele uren voor de opening bleek dat Wildfire niet zou kunnen openen. Op een andere coaster van RMC waren problemen met de cilinders van de beugels opgedoken. Kolmården nam het zekere voor het onzekere en hield de attractie gesloten totdat alle cilinders in hun treinen vervangen waren. Op 28 juni was het dan eindelijk zo ver, de eerste RMC van Europa ging in première.

Het volledige artikel kan je lezen in Brakesection Magazine Augustus 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top