Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

#4 (Oktober 2016)

Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

Foto: Thorpe Park

Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

Bij het lanceren van een nieuwe attractie heb je tegenwoordig als pretpark maar twee keuzes meer. Of je bent vanaf het begin open over wat je zal bouwen, of je doet er alles aan om zoveel mogelijk geheim te houden. Persoonlijk ben ik eerder fan van optie één en het lijkt me ook de gemakkelijkste optie voor een park. Je kan vertellen wat er komt en eventueel wat verrassingen achterwege laten, maar je hoeft je dan niet meer druk te maken over geheimhouding en eventuele lekken.

Toch kiezen parken af en toe nog voor de tweede optie en, tot mijn grote verbazing, slagen ze daar dan ook vaak in. Behoorlijk verrassend, want zowat elke gsm heeft tegenwoordig een camera en pretparkfans staan er niet echt om bekend om geheimen goed voor zich te kunnen houden.

De meeste mysterieuze attractie van het afgelopen seizoen moet Derren Brown’s Ghost Train geweest zijn. Wat je er ook over opzocht, met wie je ook sprak, niemand wist zeker te vertellen wat het zou worden en hoe het zou werken. Aanvankelijk waren tijdens de ruwbouw van het attractiegebouw nog enkele hints te zien, maar eenmaal de muren van de grote loods klaar waren, bleef alles strikt geheim. Links en rechts dook op een forum nog wel een foto op van “iets dat op iets leek”, maar veel wijzer werden we er niet van. Ondertussen kwam een indrukwekkende marketingcampagne op gang, zoals we gewoon zijn van de Merlin-groep, met heel wat guerrilla-acties die bijdroegen aan het mysterieuze sfeertje rond de attractie.

Tot op de dag van vandaag blijft Thorpe Park de bezoekers vragen om zo weinig mogelijk te vertellen over de nieuwe attractie zodat het mysterie ook voor anderen bewaard blijft. Uiteraard is niet alles een geheim rond deze attractie. Het park beschrijft het als een unieke spooktrein, heruitgevonden voor de 21ste eeuw, waarbij mentalist Derren Brown met de nieuwste technieken via psychologische spelletjes de angst probeert op te wekken die je in een traditionele spookhuisattractie ook zou ervaren. Eén van de gebruikte technieken daarvoor is virtual reality en je weet ook dat er veel speciale effecten en echte acteurs gebruikt worden. Als dat je nog niet over de streep trekt om het park te bezoeken, dan geeft het park nog mee dat de ervaring zich afspeelt in een Victoriaanse treinwagon die drie meter boven de grond zweeft aan stalen kettingen.

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine Oktober 2016.
Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top