Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

De nieuwigheden van Hansa-Park uitgetest

#4 (Oktober 2017)

De nieuwigheden van Hansa-Park uitgetest

De nieuwigheden van Hansa-Park uitgetest

Hansa-Park viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en dat doet het niet onopgemerkt. Het nam eind vorig seizoen afscheid van de klassieke attractie El Paso Express en ook van Torre del Mar. Uiteraard doet het Duitse park dat niet zomaar. Ter compensatie opende het twee nieuwe attracties die op maat zijn voor het hele gezien: een thrillride en een coaster die geschikt is voor de kleintjes. Daarnaast kwam er ook een nieuwe lasershow en werd de top-achtbaan Der Schwur des Kärnan volledig afgewerkt. Niet langer een toren van beton, maar gethematiseerd zodat het gebouw gelijkaardig is aan de originele versie in Zweden.

Kärnapulten

Na Fluch von Novgorod, Schlange von Midgard en Schwur des Kärnan is het duidelijk dat het park tevreden is over hun bestellingen bij Gerstlauer. De nieuwste attractie is opnieuw van dezelfde bouwer: een Sky Fly. Die attractie vinden we ook in Duinrell en in Holiday Park. In tegenstelling tot die twee versies, werd gekozen voor een heel andere look en thema. De attractie stelt, zoals de naam al deed vermoeden, een katapult voor die de burcht van Kärnan beschermt. Je kiest zelf hoe je het beleeft: een verkennende vlucht of een wilde rit. Bezoekers vanaf 1m25 mogen op de attractie. Net zoals de meeste Sky Fly’s kan je op het einde van de rit het aantal inversies zien. De attractie is een leuke vervanger van de Torre del Mar en is één van de betere gethematiseerde versies tot nu toe – op die van Familypark Neusiedlersee na.

Der Kleine Zar

Deze nieuwe kiddiecoaster is een ideale instapbaan voor kleine kinderen. Het park koos voor een Russisch thema, wat toepasselijk is gezien de attractie vlak naast de Fluch von Novgorod ligt. Bezoekers nemen plaats in een klein treintje waarmee je vier keer na elkaar over de baan gaat. Het verhaal gaat over de Kleine Tsaar en zijn vrienden die de eerste achtbaan ter wereld uitvinden tijdens de ijskoude winter in Rusland.

In de shop kan je een luister-cd kopen met 17 tracks waarbij 16 daarvan het verhaal vertellen, bedoeld om te vertellen voor het slapengaan. Het verhaal werd geschreven door de vrouw van de directeur, Claudia Leicht. Bijhorende muziek werd dan weer gecomponeerd door IMAscore, die opnieuw samenwerkte met het park na de soundtrack van Schwur des Kärnan.

Oorspronkelijk was deze achtbaan gepland voor 2016, maar de achtbaantrein kon pas in november geleverd worden door de complexiteit van het afstemproces tussen fabrikant Preston en Barbari en keuringsinstantie TÜV. Het baantje werd volledig gethematiseerd in hout, dat rondom de track staat. Hierbij zijn verschillende posters van de kleine tsaar te vinden. In het algemeen is het zeer leuk gedaan, met een heel mooi afgewerkt treintje. (Het was dus het wachten waard!) De rit zelf is trouwens nog sneller dan gedacht. Families zullen hierop heel leuke herinneringen maken met hun kleine spruit(en). Wat mag er daarbij niet ontbreken? Een foto natuurlijk! Aan het einde van de rit, zie je hem bovenop een scherm bij het naar buiten gaan en kan je deze digitaal kopen. Ook nieuw is de parkfiguur van de kleine tsaar en zijn vriendinnetje. Kortom, een gezellige toevoeging voor de kleinste bezoekers!

Meer artikels uit #4 (Oktober 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top