Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Dawson Duel, nieuw in Bellewaerde

#1 (April 2017)

Dawson Duel, nieuw in Bellewaerde

Foto: Bellewaerde

Dawson Duel, nieuw in Bellewaerde

Familiaal, lokaal en vooral uniek. Dat zijn de ‘buzzwords’ die steeds naar boven kwamen tijdens onze gesprekken met de mensen van Bellewaerde over Dawson Duel. Met de nieuwe dubbele rodelbaan op een niet-natuurlijke helling zet het West-Vlaamse pretpark alvast een lange traditie van unieke attracties verder.

“We zijn steeds op zoek naar attracties die bijzonder zijn,” vertelt marketing manager Kristof Louagie. “Onze Boomerang was destijds de eerste die opende ter wereld en de Niagara was destijds de hoogste spillwater van Europa. Met El Volador bouwden we een wereldprimeur en ook de Screaming Eagle is de enige in zijn soort in de Benelux. Sinds jaar en dag proberen we ervoor te zorgen dat wanneer we een nieuwe attractie bouwen die uniek is, deze binnen het familiegebeuren past en dat het een typische Bellewaerde-attractie wordt. Ik denk dat ons dat met Dawson Duel weer goed gelukt is.”

Uniek zijn de duellerende alpine coasters op palen in het Canadese themagebied van Bellewaerde zeker. Enkel in Bà Nà Hills, een prachtig recreatiegebied rond een kasteel op een berg in Da Nang (Vietnam), zijn twee alpine coasters te vinden die beginnen met een race op een constructie. Maar die worden na een honderdtal meters al snel gewone, afzonderlijke rodelbanen op een berg. Zelfs wanneer je het duellerende aspect en de niet-natuurlijke helling buiten beschouwing laat, dan blijft het nog steeds een attractietype waarvan in de buurt maar heel weinig exemplaren te vinden zijn. De dichtst bijgelegen alpine coasters bevinden zich in Parc de Loisirs d’Olhain in Frankrijk (ongeveer een uur en een kwartier rijden van Bellewaerde) en SnowWorld Landgraaf in Nederland (een kleine drie uur rijden van Bellewaerde).

Een bijzondere keuze

Een alpine coaster op een constructie van metaal en hout, het is geen evidente keuze. Nochtans zit er een zekere logica achter.

Lees verder in Brakesection Magazine April 2017.
Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #1 (April 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top