Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Onbekend? Onbemind! Adventure Island

#4 (Oktober 2016)

Onbekend? Onbemind! Adventure Island

Foto: Yelle Kleykens

Onbekend? Onbemind! Adventure Island

Adventure Island Fun Park, kortweg Adventure Island, is een Brits pretparkje gelegen aan Southend Pier, zo’n veertig kilometer verwijderd van Londen. Met meer dan veertig attracties is het een van de grotere kustparken in het Verenigd Koninkrijk, het is zelfs het nummer één ‘free admission’ pretpark in de UK. Dit jaar blaast Adventure Island trouwens zestig kaarsjes uit, meer dan genoeg redenen dus om dit uiterst gezellige parkje uit te lichten in deze rubriek. 

Wanneer je ooit eens in Southend aan de kust bent, zal je niet lang moeten zoeken naar het park. Adventure Island is namelijk makkelijk te vinden doordat ’s werelds langste pier, Southend Pier, er dwars doorheen loopt en doordat het park omgrensd is door opvallende blauwe houten schuttingen.  In die schutting zit er ergens één opening in met een grote boog boven met logo van het park op: de ingang van Adventure Island.

Wanneer je de parkgrens oversteekt, zie je een erg kleurrijke mengelmoes van attracties voor je, het lijkt wel of er iemand een paar potten met fluoverf heeft uitgegoten over de attracties. Om echt in het park te gaan, moet je eerst een reeks trappen naar beneden wandelen. Eenmaal beneden sta je al direct tussen de vele attracties met rechts een groepje kassahuisjes waar je je bandje kan kopen om te genieten van alle attracties. Wij hebben het onze al om onze pols, jij ook?

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine Oktober 2016.
Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top